- Tämä tapahtuma on mennyt.
Yliopistoyhteistyöllä kestävän ja terveellisen ruoan innovaatioihin
28.3.2023 klo 09:00 - 11:00
Tervetuloa seminaariin, jossa kirkastetaan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja tarpeita ravitsemuksen, kestävän kehityksen, yliopistoyhteistyön ja rahoituksen osalta. Tavoitteena yhdistää päijäthämäläisiä elintarvikealan toimijoita ja yliopistolaisia, jotta alueelta käsin voitaisiin tulevaisuudessa saada markkinoille uusia kestäviä ja terveellisiä tuotteita ja palveluita.
Esiintyjälistalta löytyy mm. Merja Scharlin, joka kasvatti yliopistoyhteistyön avulla hapantuotteiden autotallifirmasta Yosan miljoonabisneksen.
Ohjelma
8.30 – 9.00 Kahvitarjoilu
9.00 – 09.05 Tervetuloa!
9.05 – 09.25 ”Tulevaisuuskestävä ruoka – globaali mahdollisuus”
Mika Kukkurainen, ruokateknologiarahasto Nordic Foodtech VC perustaja ja osakas
9.25 – 09.45 “Kohti kestävämpää ja terveellisempää kansanravitsemusta”
Maijaliisa Erkkola, ravitsemustieteen professori, Helsingin yliopisto
9.45 – 10.05 ”Yritysyhteistyömalleja Helsingin yliopistossa”
Mari Sandell, varadekaani, professori , Helsingin yliopisto
Yrityscaset:
10.05 – 10.15 ”Three Mushketeers – mitä yliopistoyhteistyö voi tarjota aloittavalle yritykselle?” Emmi Korjus, Three Mushketeers
10.15 – 10.35 ”Hapatetun kauran ideasta innovaatioon ja kaupalliseen menestykseen yliopistoyhteistyöllä” Bioferme, Fermehelppi, Merja Scharlin
10.35 – 10.55 Keskustelua ja verkostoitumista
10.55 – 11.00 Miten pääsee mukaan yhteistyöhön?
11.00 – 12.00 Lounasmahdollisuus, ravintola Werstas
Tapahtuma järjestetään Lahdessa, Askotalossa, Paja -kokoushuoneet, Askonkatu 9. Pääset paikalle helposti julkisilla tai omalla autolla https://www.askonalue.fi/media/saapumisohjeet/
Ilmoittaudu tapahtumaan 22.3. mennessä: https://www.lyyti.in/ruokainnovaatiot
Innovaatiolaboratorio kestävälle ja terveelliselle ruualle -hankkeessa halutaan luoda pohja toimivalle TKI-toimijoiden yhteistyömallille ruokajärjestelmän eri toimijoiden välille. Hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto AKKE-rahoituksen kautta. Seminaari on osa hanketta.
Lisätietoa
Marju Prass, Lahden Yliopistokampus
marju.prass@helsinki.fi
+358 50 593 7788