Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kotimaista kasviproteiinia ruokalautaselle

10.10.2023 klo 12:30 - 16:00

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan uutta kotimaisista kasviproteiineista ja niiden käytöstä. Luvassa uutta tutkimustietoa kasvispainotteisemman ruokavalion vaikutuksista ja härkäpavun mausta. Seminaarissa kuullaan myös paikallisen viljelijän, kasviproteiinituotteita valmistavan yrityksen ja ruokapalvelun käytännönläheisiä kokemuksia ja näkemyksiä kasviproteiineista. Seminaarin erityisenä kohderyhmänä ovat ruokaketjun toimijat pellolta pöytään (mm. viljelijät, elintarvikeyritykset, ravintolat, ruokapalvelut, elintarvikealan opiskelijat, opettajat ja tutkijat, yrittäjyydestä kiinnostuneet ja hanketoimijat), mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen tästä linkistä viimeistään 2.10.2023: https://www.lyyti.in/Kotimaista_kasviproteiinia_ruokalautaselle_9848

Aika: 10.10.2023 klo 12.30-16.00

Paikka: Lahden yliopistokampus, Niemenkatu 73, Lahti, Aalto-auditorio

Ohjelma

12.30-13.00 Kohden nykyistä kasvipainotteisempia ruokavalioita – tuloksia interventiotutkimuksista terveillä työikäisillä
ravitsemustieteen apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto (etäluento)

13.00-13.30 Kahvitauko ja verkostoitumista

13.30-13.45 Valkuaiskasvit viljelijän näkökulmasta
agronomi, viljelijä Laura Hämäläinen, Huljalan Tupala

13.45-14.00 Kasvisruokailu Hollolassa
vastuualueen esihenkilö Pia Eskola, Hollolan ruokapalvelut

14.00-14.15 Paikallisen tofutuottaja Tofumoonin esittely
hallituksen puheenjohtaja Jouni Partonen, Tofusta Oy

14.15-14.45 Härkäpavun maku -uhka vai mahdollisuus
ruoan aistinvaraisen laadun professori, varadekaani, Mari Sandell, Helsingin yliopisto (etäluento)

14.45-15.45 Työpajatyöskentely

15.45-16.00 Loppuyhteenveto

Lisätiedot

tutkimuskoordinaattori Ulla Hoppu, Helsingin yliopisto

ulla.hoppu@helsinki.fi

puh. 050 340 3452

 

Seminaari on osa Innovaatiolaboratorio kestävälle ja terveelliselle ruoalle -hanketta, jota rahoittaa Päijät-Hämeen liitto AKKE-rahoituksen kautta. Hanke järjestää seuraavan elintarvikealan seminaarin 1.11.2023, jolloin aiheena ovat viljat. Seminaarin tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki julkaistaan lähiaikoina.

Tiedot

Päivämäärä:
10.10.2023
Aika:
12:30 - 16:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Helsingin yliopisto

Tapahtumapaikka

Niemenkatu 73, Aalto-auditorio
Niemenkatu 73
Lahti, Suomi
+ Google Map