- Tämä tapahtuma on mennyt.
Kotimaista kasviproteiinia ruokalautaselle
10.10.2023 klo 12:30 - 16:00
Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan uutta kotimaisista kasviproteiineista ja niiden käytöstä. Luvassa uutta tutkimustietoa kasvispainotteisemman ruokavalion vaikutuksista ja härkäpavun mausta. Seminaarissa kuullaan myös paikallisen viljelijän, kasviproteiinituotteita valmistavan yrityksen ja ruokapalvelun käytännönläheisiä kokemuksia ja näkemyksiä kasviproteiineista. Seminaarin erityisenä kohderyhmänä ovat ruokaketjun toimijat pellolta pöytään (mm. viljelijät, elintarvikeyritykset, ravintolat, ruokapalvelut, elintarvikealan opiskelijat, opettajat ja tutkijat, yrittäjyydestä kiinnostuneet ja hanketoimijat), mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.
Ilmoittautuminen tästä linkistä viimeistään 2.10.2023: https://www.lyyti.in/Kotimaista_kasviproteiinia_ruokalautaselle_9848
Aika: 10.10.2023 klo 12.30-16.00
Paikka: Lahden yliopistokampus, Niemenkatu 73, Lahti, Aalto-auditorio
Ohjelma
12.30-13.00 Kohden nykyistä kasvipainotteisempia ruokavalioita – tuloksia interventiotutkimuksista terveillä työikäisillä
ravitsemustieteen apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto (etäluento)
13.00-13.30 Kahvitauko ja verkostoitumista
13.30-13.45 Valkuaiskasvit viljelijän näkökulmasta
agronomi, viljelijä Laura Hämäläinen, Huljalan Tupala
13.45-14.00 Kasvisruokailu Hollolassa
vastuualueen esihenkilö Pia Eskola, Hollolan ruokapalvelut
14.00-14.15 Paikallisen tofutuottaja Tofumoonin esittely
hallituksen puheenjohtaja Jouni Partonen, Tofusta Oy
14.15-14.45 Härkäpavun maku -uhka vai mahdollisuus
ruoan aistinvaraisen laadun professori, varadekaani, Mari Sandell, Helsingin yliopisto (etäluento)
14.45-15.45 Työpajatyöskentely
15.45-16.00 Loppuyhteenveto
Lisätiedot
tutkimuskoordinaattori Ulla Hoppu, Helsingin yliopisto
puh. 050 340 3452
Seminaari on osa Innovaatiolaboratorio kestävälle ja terveelliselle ruoalle -hanketta, jota rahoittaa Päijät-Hämeen liitto AKKE-rahoituksen kautta. Hanke järjestää seuraavan elintarvikealan seminaarin 1.11.2023, jolloin aiheena ovat viljat. Seminaarin tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki julkaistaan lähiaikoina.