Kaikille avoin ja maksuton Lahden tiedepäivä esittelee Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia marraskuussa. Tällä kertaa mukana on yli 50 esitystä eri tieteenaloilta.

Vuoden 2024 tiedepäivän avaa keskustelu ”Kestääkö maailma liikenteen sähköistymisen?”, jonka vetävät tutkimusjohtaja Ville Naumanen (LUT-yliopiston ja Kempowerin sähköisen liikenteen tutkimuskeskus EMRC), erityisasiantuntija Ville Tikka (EMRC) ja professori Ville Uusitalo (LUT-yliopisto).

Ohjelma jatkuu tuttuun tapaan usealla rinnakkaisella sessiolla, joista yleisö voi valita seurattavat sessiot kiinnostuksen mukaan. Sessiot koostuvat lyhyistä tietoiskuista uusimpiin tutkimustuloksiin ja niiden merkitykseen.

– Saimme iloksemme mukaan kattavan läpileikkauksen Päijät-Hämeen alueen tutkimuskentästä. Ohjelmasta löytyy tutkimusnäkökulmia ja keskustelunavauksia mm. planetaarisesta terveydestä, ruoasta, yliopistojen yritysyhteistyöstä, sosiaalihuollosta ja kaupunkiympäristöstä, kertoo ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja Noora-Helena Korpelainen Lahden Yliopistokampukselta.

Lahden tiedepäivää vietetään LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa Mukkulankatu 19:ssa 12.11. klo 9–16. Tapahtuman järjestävät Lahden Yliopistokampus, LAB-ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus.

Lisätiedot

Ohjelma ja tapahtumatiedot: www.lahdentiedepaiva.fi

Noora-Helena Korpelainen

Lahden tiedepäivän ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja

asiantuntija, Lahden Yliopistokampus

noora.korpelainen@helsinki.fi

Kaisa Vuorivirta

Lahden tiedepäivän koordinaattori

asiantuntija, Lahden Yliopistokampus

kaisa.vuorivirta@lahdenyliopistokampus.fi

+358 50 3160528