Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Science and Business in Dialogue: Vesi innovaatioiden lähteenä

23.9.2021 klo 08:45 - 10:15

forest and water

Helsingin yliopiston Science and Business in Dialogue –tapahtumasarja saapuu syksyllä Lahteen webinaarimuodossa. Olet lämpimästi tervetullut kohtaamaan tutkijoitamme ja muita yrityksiä!

Haluamme tuoda esiin yliopiston huippututkimukseen pohjautuvia kestävyysinnovaatioita ja yritysyhteistyön esimerkkejä. Tilaisuudessa kuulet esimerkiksi biopohjaisista veden ja maaperän puhdistuksen ratkaisuista, mikroleväpohjaisista sovelluksista sekä HELSUS Cocreation labista esimerkkinä yritysten ja opiskelijoiden välisestä yhteistyöstä. Lisäksi me haluamme kuulla sinun yrityksesi ajankohtaisista haasteista ja osaamistarpeista.

Ilmoittaudu 20.9. mennessä tästä linkistä

Lahden monimuotoinen vesiluonto, runsaat vesivarat ja korkean tason osaaminen luovat erinomaiset edellytykset kestävälle liiketoiminnalle. Lahtelaiset yritykset ovatkin jo pitkään edistäneet ympäristöystävällisiä ja vastuullisia ratkaisuja. Kumppanuuksien ja yliopistoyhteistyön avulla on mahdollista edelleen vauhdittaa uusien innovaatioiden ja toimintamallien sekä ympäristön kannalta kestävien ratkaisujen syntymistä.

Helsingin yliopisto järjestää tilaisuuden yhdessä Lahden teollisuusseura ry:n ja Lahden yliopistokampuksen kanssa.

Ohjelma

8.45 Tilaisuuden avaus, kansleri Kaarle Hämeri

Importance of understanding the connections between ecosystems in the era of climate change, professori David Thomas, Kestävyystieteen instituutti HELSUS

Biopohjaiset veden ja maaperän puhdistuksen ratkaisut, yliopistonlehtori Salla Venäläinen

Mikrolevien teolliset sovellukset, tutkijatohtori Elina Peltomaa

Yritysten ja opiskelijoiden yhteistyö: HELSUS Cocreation lab, Janna Pietikäinen, varadekaani, yliopistonlehtori, Kestävyystieteen instituutti HELSUS & Jani Saarinen, Senior Manager, R&D and Technology, Kemira Oyj

Yhteinen keskustelu

10.15 Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittauduthan viimeistään 16.9. tästä linkistä.

Puhujat

Arktisten ekosysteemien tutkimuksen professori David Thomas on 30 viime vuoden ajan tutkinut merijään alla olevan veden biologiaa ja kemiaa Jäämerellä, Eteläisellä jäämerellä ja Itämerellä. Arktinen alue muuttuu ilmastonmuutoksen takia nopeasti, ja muutoksilla on maailmanlaajuisia vaikutuksia.

Maaperä- ja ympäristötieteen yliopistonlehtori Salla Venäläinen kollegoineen on tutkinut puunjalostusteollisuuden tuottaman nanosellun soveltuvuutta teollisten prosessivesien sisältämien haitta-aineiden sitomiseen. Patentteihin johtanut tutkimus jatkuu, minkä lisäksi Venäläinen tutkii maaperän puhdistamisen ratkaisuja.

Tutkijatohtori Elina Peltomaan ryhmä etsii mikroleväpohjaisia hiilineutraaleja ja kiertotalouden periaatteita noudattavia ratkaisuja bioteknologian tarpeisiin. Mikrolevien tuottamia rasvahappoja ja muita bioaktiivisia lipidejä, pigmenttejä, vitamiineja ja proteiineja voidaan hyödyntää laajasti mm. ravinnontuotannossa ja kemianteollisuudessa. Lisäksi mikroleviä voidaan käyttää erilaisten sivuvirta- ja jätevesien puhdistuksessa.

Varadekaani, yliopistonlehtori Janna Pietikäinen toimii tutkijana, opettajana ja opetuksen kehittäjänä Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutti HELSUS:ssa. Hän on vetänyt yhteisluomisen periaatteita soveltavia kursseja opiskelijoille ja myös tutkinut aihetta. Pietikäinen toimii vastaavana opettajana parhaillaan käynnissä olevassa HELSUS Cocreation labissa, jonka kumppaneina ovat Kemira, UPM, HELEN, Helsingin kaupunki ja Ympäristöministeriö.

Senior Manager, tohtori Jani Saarinen työskentelee Kemira Oyj:n tutkimus- ja teknologiayksikössä.

Lisätietoja

Yhteyspäällikkö Suvipäivikki Mikola
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet, Helsingin yliopisto
puh. 050 3175022
suvipaivikki.mikola@helsinki.fi tai yhteiskuntasuhteet@helsinki.fi

Details

Date:
23.9.2021
Time:
08:45 - 10:15
Event Category:
Website:
https://www.lyyti.fi/reg/Science_and_Business_in_Dialogue_Vesi_innovaatioiden_lahteena_9281

Venue

webinaari

Organizers

Lahden Yliopistokampus
Helsingin yliopisto
Lahden teollisuusseura