Väitöstilaisuus: Janne Kaseva (LUT-yliopisto)

https://lut.zoom.us/j/68080103592

Filosofian maisteri Janne Kasevan kestävyystieteen alaan kuuluva väitöskirja Assessing the Climate Resilience of Cropping Systems Through Response Diversity (Viljelyjärjestelmien ilmastokestävyyden arviointi vastemonimuotoisuuden avulla) tarkastetaan 24.2.2023 klo 12 LUT-yliopiston Lahden kampuksen auditoriossa 1. etäyhteyksin toteutettavassa tilaisuudessa. Vastaväittäjänä toimii akatemiaprofessori Otso Ovaskainen Jyväskylän yliopistosta. Kustoksena toimii professori Helena Kahiluoto LUT-yliopistosta. Väitöskirja on julkaistu yliopiston Acta Universitatis Lappeenrantaensis […]

Yliopistoyhteistyöllä kestävän ja terveellisen ruoan innovaatioihin

Askotalo, Askonkatu 9, Lahti Askonkatu 9, Lahti

Tervetuloa seminaariin, jossa kirkastetaan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja tarpeita ravitsemuksen, kestävän kehityksen, yliopistoyhteistyön ja rahoituksen osalta. Tavoitteena yhdistää päijäthämäläisiä elintarvikealan toimijoita ja yliopistolaisia, jotta alueelta käsin voitaisiin tulevaisuudessa saada markkinoille uusia […]

International Summer School – Co-design Better Urban Living and Well-being

Niemenkatu 73, Aalto-auditorio Niemenkatu 73, Lahti, Suomi

Welcome to our summer school Co-design Better Urban Living and Well-being – Planetary Health, which is aimed for students interested in environmental issues with either technical, business, design, social, communications or healthcare background. Multidisciplinary and international summer school focuses on to the themes related to planetary health. During summer school you will learn how human […]

The 11th International Conference on Communities and Technologies – Humanization of Digital Technologies

The biennial Communities and Technologies (C&T) conference is the premier international forum for stimulating scholarly debate and disseminating research on the complex connections between communities – in their multiple forms – and information and communication technologies. C&T 2023 welcomes participation from researchers, designers, educators, industry, and students from the many disciplines and perspectives bearing on […]

Väitöstilaisuus: Perttu Lahtinen (HY) – Fecal microbiota transplantation

Päijät-Hämeen keskussairaala, luentosali 1 ja 2 Keskussairaalankatu 7, Lahti

LL Perttu Lahtinen väittelee 9.6.2023 kello 12 Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa aiheesta "Fecal microbiota transplantation". Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Päijät-Hämeen keskussairaala, luentosali 1 ja 2, keskussairaalankatu 7, Lahti. Väitöstilaisuutta voi seurata myös etäyhteyksin tästä linkistä Vastaväittäjänä toimii apulaisprofessori Christian Hvas (Århus Universitet) ja kustoksena Perttu Arkkila (Helsingin yliopisto). Väitöskirja on myös elektroninen julkaisu ja luettavissa Heldassa. […]

Scoping Sustainable Aesthetics – Rethinking Nature, Man-Made Environment

Scoping Sustainable Aesthetics -konferenssi tuo eri puolilta maailmaa yhteen tutkijoita, asiantuntijoita ja taiteilijoita, jotka ovat kiinnostuneet filosofisen ja soveltavan estetiikan yhtymäkohdista ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden edistämisen kanssa. Tavoitteena on kartoittaa kriittisesti niin sanotun ”kestävän estetiikan” haasteita ja mahdollisuuksia omassa ajassamme kestävä(t) tulevaisuus(det) huomioiden. Kansainvälinen soveltavan estetiikan instituutti (KSEI) järjestää yhteistyössä Helsingin yliopiston, Lahden yliopistokampuksen, Suomen […]

Luonnontuotteiden (metsämarjat, sienet ja villiyrtit) uusia mahdollisuuksia elintarvikealalla

Niemenkatu 73, Aalto-auditorio Niemenkatu 73, Lahti, Suomi

Tervetuloa seminaariin kuulemaan ajankohtaista tietoa metsämarjojen, sienten ja villiyrttien hyödyntämisestä elintarvikealalla. Ohjelmassa esitykset luonnontuotealan toimintaohjelmasta sekä uudesta menetelmästä, esim. marjojen makujen uuttamiseen. Lisäksi mielenkiintoiset yritysten puheenvuorot luonnontuotteiden käytöstä, verkostoitumista ja keskustelua. Katso alla oleva ohjelma ja ilmoittaudu linkistä Ilmoittautuminen viimeistään 29.8.2023: https://www.lyyti.in/Luonnontuotteiden_uusia_mahdollisuuksia_elintarvikealalla_3059 Kohderyhmä: elintarvikealan yritykset, hanketoimijat, tutkijat, opettajat ja opiskelijat, ravintolat, ruokapalvelut, luonnontuotteiden kerääjät Paikka: […]

Science Slam

Ravintola Teerenpeli Vapaudenkatu 20, 15100 Lahti

Tervetuloa leikkimieliseen, mutta faktapohjaiseen Science Slam -tiedekisaan ravintola Teerenpeliin! Science Slam on tutkijoiden välinen kilpailu, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan lyhyillä, mahdollisimman viihdyttävillä puheenvuoroilla. Yleisön mielestä paras esitys palkitaan. Esiintyjien kannustus on mahdollista ja jopa suotavaa! Tapahtuman juontaa Eeva Ristkari. Esiintyjät: Lobna Hassan, Associate Professor, LUT University assistant: Alena Valtonen, Junior Researcher, […]

Päättäjien aamukahvit

Mukkulankatu 19 Mukkulankatu 19

Päättäjä, tule nauttimaan aamupalaa ja kuulemaan ajankohtaisimmat yliopistoilta. Sote-digitalisaation mahdollisuudet, mitä ne ovat? Elintarvikeala kehittyy ja kasvaa - mitä sen suhteen tapahtuu, no. yritysyhteistyössä?  Lasten tiedekasvatus on yksi Lahden seudun menestystekijä, mitä sinne kuuluu juuri nyt? Ohjelma Aamupala tarjolla jo klo 8.30 alkaen klo 9 Tervetuloa! Pääsihteeri Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampus Klo 9.05  Elintarvikealan yritysyhteistyö […]

Kotimaista kasviproteiinia ruokalautaselle

Niemenkatu 73, Aalto-auditorio Niemenkatu 73, Lahti, Suomi

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan uutta kotimaisista kasviproteiineista ja niiden käytöstä. Luvassa uutta tutkimustietoa kasvispainotteisemman ruokavalion vaikutuksista ja härkäpavun mausta. Seminaarissa kuullaan myös paikallisen viljelijän, kasviproteiinituotteita valmistavan yrityksen ja ruokapalvelun käytännönläheisiä […]