”Korkeakouluopetus uhkaa ajautua marginaaliin – opetuksen avaaminen ja digitalisaatio on välttämätöntä” sanoo MOOC-asiantuntija Jaakko Kurhila. Onko näin?
Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden Yliopistokampus järjestävät lukuvuoden alkajaisiksi yhteisen digiseminaarin. Seminaari on suunnattu alueen korkeakoulutoimijoille ja toimii samalla lähtölaukauksena LAMKin uudelle opettajien valmennusohjelmalle.
– Lahden kokoisessa kaupungissa ammattikorkeakoulun ja yliopistotoimijoiden kannattaa yhdistää asiantuntemuksensa, jotta voidaan vastata digitalisaation haasteisiin, kertoo opetusteknologiapäällikkö Tuija Salminen LAMKista.
Seminaarin pääpuhujina ovat Moocien ja avoimien oppimisympäristöjen kehittäjä johtaja Jaakko Kurhila Helsingin yliopistosta sekä vaikuttavien ja inspiroivien oppimisratkaisujen kehittäjä ja pedagoginen sparraaja Hanne Koli House of Leading & Learning Oy:sta.
Kurhilalta on lupa odottaa herättelevää puheenvuoroa. Hänen mukaansa esimerkiksi yliopistoissa on vielä hyvin paljon sellaista opetusta, joka on muuttuneen toimintakulttuurin näkökulmasta ”epärelevanttia puuhastelua".
– Korkeakouluopetus uhkaa ajautua marginaaliin. Opetuksen avaaminen ja digitalisaatio on välttämätöntä, sanoo Kurhila.
Korkeakoulutoimijoiden digiyhteistyö on poikinut aiemmin mm. koululaisille suunnatun mobiiliohjelmointileirin, joka saavutti suuren suosion. Suunnitteilla on myös yhteinen opiskelutaitokurssi, jonka voi MOOC-henkisesti suorittaa kokonaan verkossa itselle sopivana ajankohtana.
Digiseminaari järjestetään FellmanniCampuksen auditoriossa ke 31.8.2016 (Kirkkokatu 27, Lahti)
Jaakko Kurhilan puheenvuoro klo 10.15-11.15: ”Moocit ja avoimet oppimisympäristöt”
Hanne Kolin puheenvuoro klo 13-14: ”Käänteinen luokkahuoneopetus – miksi ja miten muutos tehdään, miten vaikuttaa opettajan työhön?”